Na gastheer Okura was het de beurt aan Peter Lute met zijn onovertroffen truffelsoepje met Old Amsterdam, met de heerlijke Auxey-Duresses rosé van Dupont Fahn (F, 2008). Wat een puinhoop zou moeten worden, we moeten voor ieder gerecht een kookeiland opschuiven, wordt perfect geleid door kok-entertainer Ramon, zodat we helemaal achter in de zaal uitkomen bij Le Garage, met een kleine uitvoering van hun pizza tonijn met wasabi crème. Als je weet dat dit zo’n beetje het enige voorgerecht is dat ik daar al jaren eet, sta ik dus vooraan. De Grüner Veltliner van Weingut Stadt Krems (D, 2009) doet het er prima bij, als enige “buitenlander” vandaag, de rest is nl allemaal Frans!
Door met Leonardo van Toscanini met zelfgemaakte focaccia, salsa verde en verschillende worstjes uit de oven, waaronder venkel, knoflook, zwarte peper, en allemaal van het scharrelvarken. Laatste in de rij van heerlijke happen is een dry caramel met gelei van tonkabonen, malto met caramel en crème van mastiek met pijnboompitten. Een wonderschoon toetje van, wie kan het anders, Sucre. Hierbij weer wat zoets qua wijn; een Maury blanc van domaine de la Rectorie (F, 2008). Welnu, zoals je leest heeft dat SAD moment een hele middag geduurd, dus als ik om half 4 het Okura uitloop schuif ik het geheel maar weer een dagje op (het is nu donderdag en we kunnen eerder spreken van een week). De kop is er af, althans van de laatste weken van Taste of Amsterdam. Weken van voorbereiden, plannen, uitrpoberen, vergaderen, beslissingen nemen, dingen regelen, en ondertussen is er ook nog een ander leven….. Spannend wordt het weer, blijft het droog, komen er meer mensen, wat gebeurt er met de wijn….., vinden de mensen mijn nieuwe vondst wel lekker…. I’ll keep you posted!