Het zit er weer aan te komen, Taste of Amsterdam 2010. Wederom in het Amstelpark, deze keer van 24 t/m 27 juni. Iedere middag en iedere avond, ook op zondag, genieten van heerlijk eten, mooie wijnen en gezelligheid. 18 restaurants zetten hun beste beentjes voor en ook ik geef er acte de présence. Samen met het Bosch, Lute, Visaandeschelde, Eau de Vie, Elkaar en Aan de Poel, kortweg de G6, hebben we een enorme tent met keuken vanwaar de 21 top gerechtjes het publiek in koken. Weliswaar met onze eigen signatuur, maar vanuit één keuken. Komt dat zien!!
Maandag was de “aftrap”, althans voor de pers, in de prachtige nieuwe kookschool van het Okura hotel. 6 restaurants gaven alvast een voorproefje, Gijs met zijn Eau de Vie beet het spits af. Rouleau van eendenlever met een rilette van geconfijte eendenbout, compôte van rabarber en gel van sinaasappel. Xavier Kat van wijnkoperij Okhuysen had er een mooie Jurançon moelleux bij, Ballet d’Octobre van Domaine Cauhapé (F, 2008), waarna gastheer Okura de keuken betrad met Black Venus rijst met coquille Saint jacques en schuim van aardappel en Parmezaanse kaas. Xavier had in samenspraak met chef Ronald Oud gekozen voor een vin de pays de Méditerranée blanc van Domaine Chante Cigale (F, 2009), wat de tweede prima combinatie was. Ondertussen knalde speaker Ramon Beuk lekker door, en beleefde ik mijn eerste SAD moment van de dag (schijt aan mijn vanmorgen begonnen dieet….). Morgen meer!