In het kader van het voorjaar, veel van jullie rollen de BBQ gelukkig weer uit de schuur, doe ik de komende weken een serie’tje groenten, al dan niet van de barbie (deze komt uit de Grillbijbel). Regel 1 bij e aankoop van alle ingrediënten, en zeker van de groentes, ga naar een specialist en koop de lekkerste. Da’s nu nog best moeilijk, al heeft de Lindenhoff Marché (Baambrugge) al best goede. Hoogzomer moet je ze eigenlijk kopen, of nu in Israël heb ik net geleerd, want de wintertomaat uit de woestijn vinden ze daar de lekkerste

Recept Afdrukken
Tadashi gegrilde tomaat
Maaltijd garnituur
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 6 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 6 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng olie, knoflook, sojasaus, yuzusap, sansho peper en zout tot een marinade.
  2. Verwijder kroontjes van de tomaten en snijd ze doormidden. Leg ze minimaal 30 minuten in de marinade met de snijkant naar beneden.
  3. Verwarm de plancha, grillpan of BBQ naar medium temperatuur.
  4. Grill de uitgelekte tomaten 2 tot 4 minuten op de snijkant, zet ze op de bolle kant en bestrijk met het restant van de marinade. Probeer te grillen tot de tomaten licht karameliseren (ze moeten niet verbranden).
  5. Bestrooi met peterselie en serveer direct.

 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.