Ik schreef in maart 2012 al eens over het Spiehuis en eigenlijk is de situatie hier onveranderd, wat een enorme opluchting is in deze tijd van moderniseren, nieuwe jasjes, variaties op thema’s en ga maar door.

De beide gebroeders Herfst staan hier nog altijd aan het roer. De jongste doet met zijn vrouw en schoonzus de bediening, de iets oudere doet de keuken. De kaart is onveranderd lekker, maar wat weet ik er eigenlijk van, ik neem altijd hetzelfde. Voor de vorm kijk ik door de kaart en luister naar de vis van de dag, maar ik weet thuis al wat ik neem. Ik start met de geweldige Ierse paling. Ik hoor je denken, daar hoef je niet voor te kunnen koken, en dat klopt, maar je moet wel heel goed weten wat je in huis haalt en deze is top. Ik ben even van de koolhydraten af dus de vis gaat puur naar binnen.

Het pièce weet ik thuis ook al, sole à la meunière, zeetong molenaarsstijl, gebakken zeetong voor de niet-culi. Verscholen in het bos eet je hier de op één na lekkerste tong van Nederland (er gaat niets boven “tongen bij Giel”), subliem gebakken, aan tafel gefileerd, eerst de bovenste 2 filets, en 5 minuten later de onderste. “Bent u een liefhebber van kuit, dan laat ik die nog even voor u opbakken…” . Krokante aardappeltjes op tafel, daar gaan m’n koolhydraten, een bakje overheerlijke salade, en buiten de kaart om (ik hoef er niet eens meer om te vragen) een bakje verse remouladesaus. Een feest!

Ondertussen schenkt Ron (ik blijf keurig meneer Herfst zeggen) een heerlijk glas witte Mercurey, net binnen, nog niet op de kaart, en genieten we van spijs, wijn en ongeëvenaarde service, waar vind je dit nog?

‘t Spiehuis, Biltseweg 45-47, 3763 LD Soest, altijd bellen 035 666 8236, dinsdag en woensdag gesloten


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.