Na een tip van mijn lang verloren gewaande vriend Harold H was ik al eens in Sushisamba, die in New York, the original one zeg maar. Nu ik taxi’s door Vegas zie rijden met dezelfde naam, en de mannen vanavond liever een vette hamburger halen in plaats van sophisticated Nobu (de mannen zijn een beetje “eetmoe”), zie ik tussen de middag mijn kans schoon. De rest past cowboylaarzen, checkt de nieuwste Aplle producten (zijn die er dan?) en koopt de Abercrombie leeg. Dat heb ik gisteren al gedaan dus ik schuif om 1 uur aan bij dit Japanse-Braziliaanse-Peruaanse concept. Ik neem een glaasje (eigenlijk meer een klein flesje) Tokimeki “moon rabbit” sparkling sake uit de Nora prefecture (J, NV), “sweet & sparkling, drinks like cream soda”, en dat klopt!

Ik start met tempura van rock shrimp, het is immers National Tempura Day (zie agenda van gisteren, en dit was gisteren!), met wat groene sla, doperwten en tobanjan alioli met zwarte truffel. Tobanjan is een “hot bean sauce” uit Japan, wat er waarschijnlijk voor zorgt dat de truffel volledig op de achtergrond blijft, thank god for that! Het is een zeldzaam lekker hapje waarbij halverwege al een soort paniek toeslaat als je de bodem van het kommetje ziet. Hierna 2 verschillende Samba rolls, soort sushi rollen, die ik van Ted (de ober) moetproeven. De eerste heet Neo Tokyo en bestaat natuurlijk uit rijst, met yellowfin tonijn, tempura flakes en aji panca (Peruaanse rode peper saus). Er is niets aan en het is zelfs wat droog. Gelukkig heb ik nog een andere besteld, Carnaval, die bestaat uit garnalen, avocado, tartaar van yellowfin en crispy rijstpapier. Die crispyness valt wel mee, maar het smaakt uitstekend. Ted vindt het nog niet genoeg, ik eigenlijk wel, dus komt hij nog met 2 stokjes gegrilde ossenhaas met aji panca en Peruaanse mais. Vooral het laatste is helemaal top, tikkie harde maar perfect gegrilde enorme maiskorrels. Na een laatste slokje Fiji (geen paniek, gewoon water…) loop ik nog wat door het Palazzo en verlaat ik via de kelder, daar komen namelijk de taxi’s, het pand.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.