Eerste gerecht is Noordzeekrab met gepofte topinambour en ijs van crème fraiçhe en gaat er ondanks het tikkie te zoete ijs in als koek. Hierbij een glas The Ned pinot gris (NZ, 2008), waarna we doorgaan met een crème van ganzenlever met langoustine en poeder van witte chocolade, tagliatelle van Pedro Ximenez en gemarineerde kersen. Wonderschoon, met een Firriato Brancoforti Bianco uit Sicilië (I, 2009). Tussen de gangen sluip ik af en toe naar boven, even bijlullen en de jongens vermanend toespreken, want de minuut dat ik weer zit vallen de euro munten weer uit de lucht…… Bij Bert is het nooit saai, dus is er ook nog wat entertainment. Een ballerina (prachtige performance, maar een melodramatisch einde) die tijdens het dansen begint te bloeden, een stukje voor 2 dames die wat oreren, en een prachtige dans-act die begint op een grote tafel en eindigt….., nee ik vertel niet alles…

We gaan door met gebakken coquilles met verschillende texturen van bloemkool en schuim van notenboter. Weer zo’n geweldige en niet geheel voor de hand liggende combinatie, top! Gayda cuvée Occitane (F, 2008) erbij en in afwachting van het pièce; Ierse lamsrug met gepofte aubergine en (veel) steranijs. Op het scherm lezen we ook nog gestoofde lamsnek met pastinaak, spekjes en sjalot, maar die vinden we niet terug op het bord…. Na 10 minuten komen de dames met grote witte bakken waarin opengedraaide blikken waar lepels uit steken. De lamsnek! Cool als je 2 sterren hebt, super lachen (en lekker)! Erbij een Fontanafreddo Barolo d’Alba “Serralunga” uit Piemonte (I, 2005).

Als ik de bordjes klaar zie staan voor het dessert luidt de avondklok, althans de mijne. Wil ik dit moordende tempo van eten, drinken, werken (want dat is het ook wel een beetje) en gezelligheid volhouden moet ik streng zijn, dus half 7 binnen is 11 uur weg. Ik mis dus de Zwart 70% & Goud 23 krt, moet ik nog maar eens gaan proeven in het Okura. Half 12 zit ik voldaan op de bank en hoop op Sven Kramer. Als ik om 1 uur verstijfd wakker wordt sleep ik mijzelf naar boven en denk aan de ballerina…. Voel ik daar bloed?



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.