Happy new year…!!
Nieuwjaarsdag en de rust ie wedergekeerd in huize Jaspers. Geweldige avond gehad in het boerendorp met de Deeniks met als hoogtepunt de renteng (vuurwerkrol) voor de deur van de dorpskroeg. 100 nieuwe vrienden erbij!
Nieuwjaarsdag dus licht katerig doorgebracht, de Deenikjes teruggebracht naar Val Thorens, en een voorzichtig glaasje in diezelfde, nog steeds uitpuilende, dorpskroeg. Daarna een hapje in onze favoriete resto, ik denk laten we lekker licht beginnen en niet direct aan de gesmolten kaas gaan, steak tartare…
Wat een desillussie. Ik denk dat ze nog moe waren van de Saint Sylvestre, slappe friet, laffe sla, een bot mes door het vlees en een ketchupsaus. Getsie…
Hieronder een basisreceptje steak tartare, de foto is van die mindere van gisteren.
steak tartaar simple
1. kappertjes fijnmalen met ansjovis en mosterd en opdraaien met olijfolie
2. mengen met mayonnaise en tartaar en op smaak brengen met Tabasco, worcestershiresaus, zout en peper
(100 gram tartaar + 10 gram condiment + 20 gram mayonaise is de juiste verhouding)
NB ik ben niet zo van de rauwe ui, maar je kunt het zelf zo gek maken als je wilt