Vorige week weer eens gegeten met vriend Steven bij Spring. Omdat ik af en toe niet zo’n zin heb in verrassingen houd ik van Visaandeschelde, Ron Blaauw en Spring. Natuurlijk word ik hier toch verrast, maar dan in de positieve zin van het woord. Daarom dus voor mij niet alleen maar hip en nieuw, maar ook eens een tafel waar ik al eerder ben geweest. Oud en vertrouwd dus. Dat ik hier niet alleen in sta bewijst Ton de Zeeuw afgelopen zondag door Beluga, toch ook alweer 10 jaar lonely aan de top, een meer dan geweldige recensie te geven (volledig terecht overigens). Even niet hip, even niet nieuw, gewoon ouderwets goed dus!
Spring, met Ralf achter de kachel want Rick met vakantie. De Terras Gauda (E, 2006) kennen we nu wel, maar we hadden het over vertrouwd en dat is ie. En lekker!
We starten met carpaccio van langoustines met krabsalade, truffelknolselderiesalade, crabmayo en een gekookt eitje waarna zachtgegaarde mul met venkel-olijfolievinaigrette, balsamicocaramel en een Parmezaan krokantje.
Klassiek lekker met een twist, precies zoals we willen. Volgende gerechtje is een soto met geroosterde coquille, waarna een op de huid gebakken dorade met crème van pompoen en schuim van cèpes. Allemaal lekker dus, terwijl Ralf ook nog tijd vind om ons een glaasje Vino nobile di Montepulciano van Avignonesi (I, 2004) in te schenken…….
We sluiten af met een tournedos Rossini (met truffel en foie gras) met knolselderiepuree waarna we het anker lichten, want er moet ook nog gewerkt worden (serieus). Vertrouwd dus, volgende week maar weer eens naar Visaandeschelde.