Het blijft barbecueweer, dus maar eens een sparerib-receptje. Bij het maken van spareribs spelen een aantal factoren een rol. De smaak natuurlijk, hangt af van de marinade èn van het vlees, en het grillen, wat uitgebreid aan bod komt in mijn nieuwe boek Smart BBQ. Zorg in ieder geval dat je mooie volle ribs hebt en geen shiners (dat je het bot onder het vlees ziet zitten). De ribs op de foto waren top, maar toch niet goed genoeg om in de prijzen te vallen. De presentatie op de krulpeterselie is uiteraard voor een wedstrijd…!!
6 personen
- 50 gram tomatensap
- 100 gram appelciderazijn
- 100 gram bruine basterd suiker
- 200 gram Heinz ketchup
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 5 gram pimenton, (2,5 theelepel)
- 2 gram Colemans mosterdpoeder, (1 theelepel)
- 2 kilo spareribs
1. verwarm het tomatensap met de azijn, los hier de bruine suiker in op en voeg ketchup, knoflook, paprikapoeder en mosterdpoeder toe. Laat afkoelen.
2. laat de spareribs maximaal 12 uur marineren en daarna uitlekken.
3. grill het vlees op indirect op een medium gestookte barbecue (190ºC) en geef de laatste 10 minuten aan beide kanten wat meer hitte.
Zorg voor een kerntemperatuur tussen 73ºC en 75ºC.
4. Voor een wedstrijd lakken wij ze altijd nog even af, bijvoorbeeld met de gebruikte marinade, of met de eerder gepubliceerde Coca Cola barbecuesaus
U zegt
Zorg voor een kerntemperatuur tussen 73ºC en 75ºC.
Waarom zegt u dan niet 74 graden?
VR. Gr.
Hans,
Als je dan een bericht achter wilt laten zeg dan wat nuttigs.
Lijkt mij een super lekker gerecht.
Ik ga hem dinsdag maken en zal het hier nog even laten weten.
Bedankt alvast!!
Arend,
Hans maakt hier een goed punt.
Omdat het van +/- 73.1 tot 74.9 mag zijn … Anders had hij idd wel 74 gezegd 😉
Beste meneer Jaspers, waarom is er bij dit recept een maximale marineertijd van 12 uur? Ik heb dit recept al een paar keer gemaakt en vraag het me telkens af.