Ik heb altijd moeite met het exact uitmeten van de hoeveelheden pasta vóór het koken (dat heb ik overigens ook met rijst), waardoor ik eigenlijk altijd over heb, en hoe meer gasten aan tafel hoe meer ik in principe over heb. Zo ook dus vandaag na die o zo lekkere (maar simpele) spaghetti met tomatensaus van gisteren. Zonde om weg te gooien dus ik duik mijn keuken maar weer in voor een taart!
Prep Tijd | 20 minuten |
Kook Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 300 g ontbijtspek in blokjes
- 4 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 500 g tasty tom tomaatjes
- 100 ml rode wijn
- 200 ml groentebouillon
- 2 tl provençaalse kruiden
- 1 tl pimenton
- 100 g bleekselderie gesneden
- 4 eieren
- 200 g geraspte kaas* belegen Hollands
- peper
- 1/2 courgette in kleine blokjes
- 300 g gare spaghetti van gisteren
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak spek krokant uit in de helft van de olie en bak de laatste minuut de courgette mee.
- Fruit ui aan in het restant van de olie, voeg knoflook toe en 2 minuten later tomaten. Bak goed op en blus af met rode wijn. Laat de alcohol verdampen, voeg groentebouillon, provençaalse kruiden en pimenton toe en laat tot de helft inkoken.
- Maal de tomatensaus fijn in de keukenmachine en laat daarna op een zacht pitje nog 4 minuten de bleekselderij meegaren. Breng op smaak met peper.
- Meng spek/courgette met tomaat/bleekselderij, breng op smaak met zout en peper en meng daarna met de losgeklopte eieren.
- Meng de groentesaus met de spaghetti en 2/3 van de kaas en giet in een ingevette gietijzeren pan.
- Bestrooi de “taart” met het restant van de geraspte kaas en zet 30 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.
Oeps, die courgette vond je zeker op het laatst in een verborgen hoekje. want hij staat niet op de ingrediënten lijst! Je zal de smaak niet missen!
Waar staat de spaghetti?