Kwam vanochtend een fan tegen op concours in Ouderkerk en die vroeg me het recept van de spaghetti vongole die ik laatst op het Amstel Zomer Festival heb gemaakt. 

6 personen                                        

1. breng een pan met kokend water met zout aan de kook en kook hier de spaghetti al dente in. Spoel koud onder de kraan.

2. breng water met witte wijn aan de kook en kook hier de schelpen in, regelmatig omroeren en deksel op de pan houden, 3 a 4 minuten moet genoeg zijn.

3. giet het kookvocht af, zeef het, en laat de schelpen afkoelen.

4. verwarm de olie en bak hier zacht knoflook en chilipeper in aan.

5. voeg tomatensaus en kokkelvocht toe en breng aan de kook.

6. laat iets indikken en breng op smaak met zout en peper.

7. verwarm de pasta in de saus, voeg last minute de kokkels toe en laat nog even doorwarmen.

8. roer de peterselie door de pasta en serveer direct.


Reacties

  1. Door uldro

    Weer een mooi recept, ben benieuwd naar uw nieuwe kookboek!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.