Pasta’tje zo midweeks, en even zonder vlees, hoe lekker, en vooral supermakelijk! Let goed op de portionering, voor 3 volle hoofdgerechten misschien net aan de krappe kant.
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 4 tenen knoflook gesneden
- 100 ml olijfolie
- 200 g rucola grof gesneden
- 250 g zachte geitenkaas gebrokkeld
- geraspte Parmezaanse kaas
- 1 pak De Cecci spaghetti
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Kook de pasta al dente in ruim kokend water met zout (verse 2 minuten, volg voor gedroogde de instructies op de verpakking) en spoel koud onder stromend water.
- Bak de knoflook zachtjes in de olie en zet apart (zorg dat het niet te bruin is).
- Meng de rucola, geitenkaas, knoflook met olie in een diepe schaal en zet apart.
- Verwarm de pasta 30 seconden in ruim kokend water, giet af en meng met de salade. Bestrooi met geraspte Parmezaan en serveer direct.
Portionering wellicht aan de krappe kant? 50 gram groente per persoon, zijnde rucola, is natuurlijk veel te weinig. Sowieso kun je dit al aanvullen met zongedroogde tomaatjes, doperwtjes en dergelijke (en geroosterde pijnboompitten), maar dan nog zou ik er een salade bij of voorafgaand aan serveren.