Ik ga wat meer kokerellen en wat minder uit eten, en heb het maar meteen een nieuwe rubriek gemaakt, recepten, altijd weer terug te vinden in de rechter kantlijn.
Spaghetti met pesto
Ik liep een tijd geleden over de beurs in Frankfurt en kreeg bij een leverancier een bordje pasta met pesto. Daar komt ie:
1 bos basilicum
50 gram pijnboompitten
100 gram Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
150 ml olijfolie
spaghetti
zout en peper
Maal met het stalen mes van de keukenmachine de basilicum fijn met de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Laat een uurtje staan en breng op smaak met zout en peper. Kook pasta gaar volgens de instructies op het pak en controleer een minuut voor het verstrijken van de tijd de beetgaarheid (al dente). Spoel direct koud onder de kraan, en warm later weer op door de pasta 30 seconden in kokend water te gooien (het zal wel niet culinair zijn, maar ik doe het zo al jaren, ook met rijst, ideaal als je een huis vol hebt). Meng met de pesto en wat extra geraspte Parmezaanse kaas.