We gaan vandaag aan de kip, soto ayam.

Superlekkere gegaarde kip met citroengras, citroenblad, ui, knoflook, gember en wat specerijen. Een kind kan werkelijk de was doen. Goed garen, plukken, noedels koken en serveren met een eitje, taugé en voor de liefhebber koriander 9de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat zoon max en ik er nog even de sriracha fles boven houden.

Ik heb wat meer gemaak, hatsa in de vriezer!!

Recept Afdrukken
Soto ayam
Maaltijd soep
Keuken indonesisch
Porties
Ingrediënten
Maaltijd soep
Keuken indonesisch
Porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng kip in water met citroengras, jeruk purut, 3 tenen knoflook en wat zout tegen de kook aan, laat een half uur garen en passeer door een zeef.
  2. Snijd het vlees van karkas en botten en breng het kookvocht met de botten weer tegen de kook aan. Laat nog een uur trekken.
  3. Laat de kip wat afkoelen, verwijder het vel en de botten en trek de kip met 2 vorken tot draden (shredded chicken).
  4. Maal sjalot, gember, komijn, koriander, peper, kurkuma en de rest van de knoflook in de keukenmachine met het stalen mes tot pasta.
  5. Verwarm rijstolie in een pan en bak hier zachtjes de specerijen-sjalot pasta in aan, blus af met het kookvocht van de kip, breng tegen de kook aan, laat 10 minuten infuseren en passeer door een zeef.
  6. Gaar de noedels volgens de instructies op het pak, giet af, verdeel over 6 kommen of borden, samen met de kip en de gesneden sjalot. Overgiet met warme bouillon en maak af met gekookt ei, taugé en koriander.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.