We gaan vandaag aan de kip, soto ayam.
Superlekkere gegaarde kip met citroengras, citroenblad, ui, knoflook, gember en wat specerijen. Een kind kan werkelijk de was doen. Goed garen, plukken, noedels koken en serveren met een eitje, taugé en voor de liefhebber koriander 9de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat zoon max en ik er nog even de sriracha fles boven houden.
Ik heb wat meer gemaak, hatsa in de vriezer!!
Porties |
|
Ingrediënten
- 1 kip in heel,4-en
- 2 lt water
- 2 stengels citroengras doormidden en geplet
- 6 blaadjes jeruk purut
- 6 tenen knoflook gesneden
- 5 sjalotten (3 gesnipperd, 2in halve ringen)
- 4 cm gember geraspt
- 1 tl komijn
- 2 tl korianderpoeder
- 1 el zwarte peper
- 1/2 tl kurkuma
- 2 el rijstolie
- 150 g rijstvermicelli
- 3 eieren hardgekookt en in 4-en
- 100 g taugé 20 sec. geblancheerd
- koriander
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Breng kip in water met citroengras, jeruk purut, 3 tenen knoflook en wat zout tegen de kook aan, laat een half uur garen en passeer door een zeef.
- Snijd het vlees van karkas en botten en breng het kookvocht met de botten weer tegen de kook aan. Laat nog een uur trekken.
- Laat de kip wat afkoelen, verwijder het vel en de botten en trek de kip met 2 vorken tot draden (shredded chicken).
- Maal sjalot, gember, komijn, koriander, peper, kurkuma en de rest van de knoflook in de keukenmachine met het stalen mes tot pasta.
- Verwarm rijstolie in een pan en bak hier zachtjes de specerijen-sjalot pasta in aan, blus af met het kookvocht van de kip, breng tegen de kook aan, laat 10 minuten infuseren en passeer door een zeef.
- Gaar de noedels volgens de instructies op het pak, giet af, verdeel over 6 kommen of borden, samen met de kip en de gesneden sjalot. Overgiet met warme bouillon en maak af met gekookt ei, taugé en koriander.