Zondag wordt mijn held Marvin Lee Aday 73 en dat moet gevierd worden. (M.L.A is ook wel bekend als Meat Loaf, niet mijn favoriete artiest, ik vind Paradise by the Dashboardlight een okay-nummer, maar als je mijn Isabel dit ziet performen snap je waarom hij mijn held is).
Speciaal voor Marvin Lee dus een meatloafje, en omdat ik helemaal in het bbq-en zit nu eens een van de grill, lekker smokey en iets minder zoet dan Julius Meatloaf©
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 40 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 ei
- 250 ml coca cola bbq saus + wat extra
- 125 ml melk
- 120 g TUC crackers fijngemalen
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 1,2 kg rundergehakt
- 100 g belegen kaas
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak een saus van ei, de helft van de bbq-saus en melk en meng goed met de TUC kruimels, sjalot, knoflook, gehakt en de kaas.
- Stook de BBQ naar 120ºC Vul een cakevorm met het gehaktmengsel en zet 30 minuten in een bbq met een handje rookhout.
- Stook de bbq op naar 180ºC en besmeer de bovenkant van de meatloaf met de rest van de bbq-saus. Gaar tot een kerntemperatuur van 60ºC.
- NB meatloaf van half om half gehakt vind ik persoonlijker nog lekkerder, wat zeg ik; veel lekkerder, ietsje vetter (dus ietsje minder droog).
Goedemorgen Julius,
Je schrijft aan het begin “Maak een saus van ei”. Bij de ingrediëntenlijst staat niet bij om hoeveel en welke delen van het het ei.