Julius Jaspers (1962) won in 2003 de gouden garde, beste kookboek van het jaar, voor zijn eerste Smart Cooking.
Op zijn website legt Julius het principe van ‘Smart cooking’uit:
‘Niets is vervelender dan gasten aan tafel te hebben en zelf de hele avond met een bezweet voorhoofd in de keuken te staan. Het Smart principe gaat uit van een goede voorbereiding, de mise en place, waarna je ieder gerecht in een paar minuten afmaakt of simpel uit de oven of de pan haalt. Niets meer, niets minder. Genieten van elkaar en het moment in plaats van je druk te maken over handelingen die uren eerder hadden kunnen plaats vinden.’
Naast het schrijven van kookboeken, zijn 8ste boek, SMART BBQ verscheen in juni 2013, heeft Julius er net 320 afleveringen van Topchef (RTL5) opzitten.
Tijdens Taste of Amsterdam is Julius Jaspers de drijvende kracht achter de Amsterdam Barbecue Challenge, een dagelijkse wedstrijd voor bezoekers met een finale op zondag
Hallo,
We willen het boek SMart BBQ aan een collega cadeau doen. Kunt u kort omschrijven wat dit kookboek speciaal maakt?
Alsvast dank voor de genomen moeite.
Mvg Sigrid Kikkert