Geen hogere wiskunde deze sjalotten, maar dat hoeft ook niet altijd, zolang het maar lekker is. Deze sjalotten liggen sinds kort bij Porterhouse naast de stukken gebraad. Ze staan ook in de in het najaar te verschijnen Grillbijbel. Voor porterhouse porbeerde ik overigens ook rode ui, witte ui, Cevenne ui en zoete ui… Banaansjalotten wonnen de contest, by far.

Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
garnituur
|
Ingrediënten
- 6 banaansjalot met schil
- 6 stukjes gezouten boter
- Maldon zeezout
- 6 blaadjes laurier
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Verwarm de plancha naar medium temperatuur en smeer in met wat plantaardige olie (voor een plaat met anti-aanbaklaag is dit niet nodig).
- Snijd de banaansjalotten in de lengte door en leg 10 minuten op de bolle kant op de plancha.
- Draai om als de schilkant een zwart plekje heeft en grill nog 5 minuten op de snijkant.
- Leg op elke halve sjalot een klontje boter en bestrooi met Maldon. Laat de boter smelten, dek de grillplek af met een blad laurier en laat nog 2 minuten doorgaren.
hoe kom jij in Bussum aan verse laurierblaadjes, Julius….?
Goede vraag Rutger. Ik volg even!
Hanos/Sligro mannen…
Dank Julius!
Gewoon laurierstruik in de volle grond in je tuin planten. Staat bij mij op het noorden tegen het huis en groeit als een tierelaurier!