Geen hogere wiskunde deze sjalotten, maar dat hoeft ook niet altijd, zolang het maar lekker is. Deze sjalotten liggen sinds kort bij Porterhouse naast de stukken gebraad. Ze staan ook in de in het najaar te verschijnen Grillbijbel. Voor porterhouse porbeerde ik overigens ook rode ui, witte ui, Cevenne ui en zoete ui… Banaansjalotten wonnen de contest, by far.

Recept Afdrukken
Sjalotten van de plaat
Maaltijd garnituur
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Porties
garnituur
Ingrediënten
Maaltijd garnituur
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Porties
garnituur
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de plancha naar medium temperatuur en smeer in met wat plantaardige olie (voor een plaat met anti-aanbaklaag is dit niet nodig).
  2. Snijd de banaansjalotten in de lengte door en leg 10 minuten op de bolle kant op de plancha.
  3. Draai om als de schilkant een zwart plekje heeft en grill nog 5 minuten op de snijkant.
  4. Leg op elke halve sjalot een klontje boter en bestrooi met Maldon. Laat de boter smelten, dek de grillplek af met een blad laurier en laat nog 2 minuten doorgaren.

Reacties

  1. Door Rutger Groot

    hoe kom jij in Bussum aan verse laurierblaadjes, Julius….?

  2. Door Michiel Meijer

    Goede vraag Rutger. Ik volg even!

  3. Hanos/Sligro mannen…

  4. Door Michiel

    Dank Julius!

  5. Door Dr Spock

    Gewoon laurierstruik in de volle grond in je tuin planten. Staat bij mij op het noorden tegen het huis en groeit als een tierelaurier! 😊

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.