Tijdens het mega-drukke Foodcourt-event in de Scheldestraat was ik toch nog even bij mijn vriend Ferry van het Bosch op zijn Sissling Summer Party*. Beloofd is beloofd, soort van traditie, dus om 14.00 uur wandel ik, totaal onvoorbereid, het bruisende feestterrein op.
Chef Peter Scholten is al bezig, met ex-chef en Topchefwinnares Tamara de Borst, Toscanini-chef Leonardo en nestor Henk Tuin, en binnen 4 uur maken we van een berg rauwe ingrediënten, een waanzinnig tableau culinaire, honderden heerlijke happen. Inktvis met pasta in een saus van kerstomaatjes, zeeduivel op de graat gegaard met prachtige olijfolie, pasta met inktvis in zijn inkt, Ibericofilet met zoetzure komkommer en Coca-ColaBBQsaus, panzanella van gegrilde groentes en ga zo maar door.
Ondertussen laat vriend Gilles van Bacchantes op The Waterfront zijn heerlijke assortiment proeven, varen de mooiste schepen af en aan, draait DJ Vika een plaatje en is het een drukke boel. We eindigen met mosselen direct op de BBQ-roosters, waarna nauwelijks gaar met schelp en al gewenteld door een stevige vinaigrette met een rood pepertje. De olie loopt tijdens het eten zo in de mouwen, maar lekker….
* Sissling Summer Party is een jaarlijks terugkerend event in en om restaurant Het Bosch. Mode, boten, automobielen, champagne, wijnen, juwelen, horloges, cosmetica en meer. Noem het een mini-luxury fair van een paar uurtjes, met heel lekker eten. Invitation only!