Het is Black Friday maar ook nog eens vrijdag-visdag. Ik trek de aanbieding van Simple Smart Cooking dus nog even door, scheelt toch een tientje per boek, maar ik geef ook een receptje uit dit heerlijke boek. Spaghetti bolognese maar dan van inktvis. Je moet er even de gehaktmolen voor uit de kast halen maar het is verder ontzettend eenvoudig en…, superlekker!!
In het hoofdstuk vis staan behalve deze bolo ook lamellen van kabeljauw met venkel en gribiche, zalm en papillotte, dorade met bouillabaissesaus, quenelle de brochet sauce nantua, goujonettes van tong, rillette van makreel, stokviskroketjes, gerookte zalm en viskoekjes, en dan zijn er nog 16 andere hoofdstukken, je vraagt je af hoe het allemaal kan voor dat geld…
Recept Afdrukken
Seafood bolognaise
Instructies
Maak de inktvis goed schoon en snijd in stukken.
Draai de inktvis door de gehaktmolen met de middelgrote plaat.
Draai ook schoongemaakte en geschilde bleekselderij, wortel en ui op dezelfde manier door de gehaktmolen.
Stoof bleekselderij, ui en wortel een paar minuten in de helft van de olijfolie, voeg de knoflook toe en 3 minuten later de gemalen inktvis.
Laat 10 minuten garen en deglaceer de inktvis met de witte wijn.
Kook de wijn in tot bijna alles is verdampt, voeg de tomate concassée toe en laat nog een half uur zachtjes garen.
Bak de kerstomaatjes om en om in het restant van de olijfolie en voeg samen met de olijven toe aan de saus.
Laat nog 10 minuten garen en breng op smaak met zout en peper