Hoe zou het gaan bij Sea Palace, aka de bamiboot, aan de Oosterdokskade in Amsterdam, zo na de lockdown? Het gaat daar prima! Jasje uitgedaan volgens de baas, wie niet, en nu manouvrerend tussen drukte en tekort aan personeel. Omdat hier veel, zo niet alles met de hand wordt gemaakt zorgt dat ervoor dat er bepaalde dim sums nog wel eens “uit” zijn, maar wat er is is nog steeds top. De bediening is nogsteeds razendsnel, alhoewel ik denk dat de automatisering daarin, er rijden 2 robots rond, wat doorslaat aangezien ze elkaar constant in de weg rijden.
Sea Palace is voor mij een geliefde lunchplek, zeker als ik alleen ben, ik sta binnen een uur weer buiten na een superlekkere variëteit aan gerechtjes en een potje jasmijn thee. Ik neem eigenlijk altijd hetzelfde, makkelijk te doen als je niet wekelijks komt, en merk dat ik vooral gefocused ben op de garnalen.
Har kau, de gestoomde rijstvelletjes met garnalen gevormd als schelpjes zijn samen met de ha cheung fan, rijstflensjes met garnalen, toch wel favoriet, maar vlak ook de choi kau (garnalen-wontons, gestoomd in soep of gefrituurd) niet uit. En zie je die frutsels linksboven in dat schaaltje in dat mandje? Si tjap ngau pa yip…, koeienmaag in zwarte bonensaus, de bom!
Sea Palace | Oosterdokskade 8 | Amsterdam
bel 020 626 4777 | www.seapalace.nl