Max was jarig afgelopen donderdag en mocht kiezen waar we aten. Japans dus, teppanyaki had hij nog nooit gegeten, Sazanka is daar de uitgelezen plek voor, op de parterre van het Okura hotel. De ontvangst is keurig, door de enige Nederlands-sprekende mevrouw (de rest van de crew spreekt Engels, behalve chef Nonaka die ook wat Nederlands spreekt, mag ook wel na 26 jaar!) en we worden naar de hot table geleid. We kiezen niet voor de menu’s maar gaan kriskras door de kaart en bestellen alles wat we lekker vinden (dus geen soep en geen salade…). We drinken er een glaasje Max reserva van Errazuriz bij (Chili, 2008, what’s in a name) en genieten van heerlijke tempura van garnaal, diverse sushi, gebakken zwezerik,
garnaal, zalm en ossehaas op de plaat en shabu shabu (rolletjes entrecote, kort gebakken). Er is verder niet uigebreid over te vertellen, het is wat het is, maar de perfecte bereiding door chef Nonaka (geef die man een wat hogere bakplaat meneer van Aelst…) en de superieure versheid van de producten maken het tot een feest. De Max reserva glijdt er in dus halverwege bel ik vriend Olaf om ons naar huis te brengen en loop ik sake- en Japankenner Joel nog tegen het lijf, toeval bestaat niet. Ik geniet dagelijks van zijn Hana Awaka als ik in het holst van de nacht met een sigaar op de bank lig, en nu zit hij al 2 uur naast me zonder dat ik het in de gaten heb…. Enfin, mooie avond, superieur gegeten, perfecte service, een fijn adres!!
Julius was heb jij een verpletterend eetleven. Wij vallen al in de prijzen, maar man jouw dagen rijgen zich aaneen met geweldige gerechten!