Zoals iedereen weet hebben de tomaten in de winter niet al teveel smaak. Ze komen allemaal uit de kas of je moet exoten met airmiles kopen, wat ik niet doe. Om er nu toch nog wat van te maken maak ik er saus van. Koop nu niet de aller-slechtste tomaten en bezuinig zeker niet op de balsamico-azijn, dat maakt of breekt je saus. Effe de zomer in huis dus, ben wel een beetje klaar met dat natte koude weer… Receptje uit mijn Sausbijbel.
Prep Tijd | 30 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 6 tomaten ontveld
- 2 sjalot fijngesnipperd
- 1 1/2 teen knoflook geraspt
- 200 ml kippenbouillon
- 3 takjes basilicum blaadjes gesneden
- 25 ml olijfolie
- 1/2 citroen alleen sap
- 20 ml balsamicoazijn*
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Snijd de tomaten in 4-en en verwijder de zaden. Snijd de tomaatpartjes in fijne brunoise (blokjes) en bewaar het tomatenvocht.
- Fruit de sjalot glazig in olijfolie, voeg knoflook, tomatenvocht en kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat tot de helft reduceren.
- Voeg blokjes tomaat toe en breng op smaak met basilicum, citroensap, balsamicoazijn, zout en peper (niet meer verwarmen)
Hi Julius,
Mbt de tomaten, buiten het seizoen, is het geen optie om bijv. een blik goede gepelde tomaten te gebruiken? Bijv. Mutti San Marzano’s?
Gr.
Jochem