Ik ben helemaal dol op mijn nieuwe robata grilletje, te leuk voor woorden. Kolen even branden in de fire starter en binnen een kwartier kun je beginnen, en met die sancho uit het groene potje hoef je eigenlijk verder niets meer toe te voegen.

Topreceptje waar ik voor de leuk en de lekker nog wat verse knoflook bij heb gebakken. Heel dun snijden op de mandoline en afbakken in zonnebloemolie tot licht beige. Direct afgieten (olie niet in de gootsteen) en bestrooid met zout uit laten lekken op keukenpapier.

Recept Afdrukken
Sansho butterflied kippenbout
Instructies
Leg de kippenbout op zijn vel op de plank en snijd over het bot van onder naar boven open. Werk met je mes langs beide kanten van het bot om de bout a.h.w. te butterfly’en, dwz open te leggen.
Bestrooi de bouten aan beide kanten royaal met sansho en zout
Zorg dat je 2 vuurzones hebt op je bbq, heet en minder heet. Begin met het dichtschroeien en krokant grillen van de dij op de velzijde boven de hete zone, draai na 4 minuten om en laat doorgaren in de minder hete zone.
Zorg dat de kip een kerntemperatuur heeft van 72ºC, leg nog even op het vel boven de hete zone en serveer direct.