Aardperen staan morgen centraal in de laatste Julius’ Voorraadkast, na 107 afleveringen stop ik ermee. Ondanks de 91.000(!) luisteraars krijgen Tonny en ik de podcast* financieel niet in het goede spoor, dus in plaats van trekken aan een dood paard richt ik de pijlen weer ergens anders op. I will keep you posted…
Voor nu nog even een receptje met aardpeer, ik heb het omwille van de foto en de check echt nèt gemaakt dus de smaak zit nog in m’n mond. Heerlijk!!
(* uiteraard kun je alle 107 podcasts nog tot in lengte van dagen terugluisteren op Spotify of via je favoriete podcastapp)
Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 4 tenen knoflook fijngesneden
- 125 ml shaoxing wijn
- 1 el hoisinsaus
- 1 el suiker
- 1 el zwarte bonensaus
- 1/2 tl 5 spice poeder
- 500 g aardpeer
- 50 ml olijfolie
- 8 takjes dille gesneden
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maal knoflook met shaoxing wijn, hoisinsaus, suiker, zwartebonensaus en 5 spice poeder fijn in de keukenmachine of blender,
- breng tegen de kook aan en laat 5 minuten pruttelen en indikken.
- Borstel de aardperen af onder de kraan, spoel goed, droog met keukenpapier, halveer en meng met olijfolie.
- Zet de aardperen in een braadslede 20 minuten in een op 175ºC voorverwarmde oven, draai ze allemaal om en zet ze nog een kwartier terug.
- Roer de helft van de saus over de aardperen en zet nog 5 minuten in de oven.
- Giet het restant van de saus over de aardpeer, gaar nog 5 minuten door, en bestrooi met dille.
Erg jammer dat het stopt.. maar de hamvraag die niets met ham te maken heeft is; wat nu?