Ik wilde een kids-proef versie maken ondanks dat ik altijd roep dat de alcohol is verdampt. Uiteindelijk vond ik het toch iets te vlak, maar dat ligt meer aan mij, dus ik heb 100 ml Grand Marnier in een pannetje tegen de kook aan gebracht en in de fik gestoken. Laten uitbranden tot het vuur vanzelf dooft en toen de sabayon mee op smaak gebracht.

Prep Tijd | 10 minuten |
Kook Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 8 eidooiers
- 150 g suiker
- 150 ml sinaasappelsap (vers
- Grand Marnier optioneel
Ingrediënten
|
![]() |
Instructies
- Meng dooiers met suiker en verwarm al kloppend au bain marie.
- Voeg na 3 minuten al kloppend sinaasappelsap toe.
- Klop zo lang door tot de sabayon dik en lobbig en lichtgeel is, tot max. 55ºC (let goed op dat het niet te gaar wordt, vooral aan de randen onderin de pan, voordat je het weet heb je omelet).
Notities
Lekker bij; steenvruchten-rode vruchten-taart-cake-chocolade Bewaaradvies; direct gebruiken Uit; De Sausbijbel van Julius Jaspers (die eind november 2021 verschijnt bij Carrera Culinair)