Mijn laatste podcast van dit jaar gaat over Champagne, what else… Een godendrank, als je tenminste lekkere Champagne koopt. Vor mij geen Moët of Veuve maar ook geen peperdure Krug. Ik ben dol op blanc des blancs Champagne, Champagne die uitsluitend wordt gemaakt van de chardonnay druif. Als je me echt wilt verwennen, en ja, er zijn mensen die dat willen èn die dit lezen, Ruinart blanc des blancs, beter wordt het niet!
Enfin, behalve drinken kun je natuurlijk ook met Champagne koken. De bubbel verdwijnt in deze sabayon, maar de smaak blijft overeind. Ik ben eigenlijk een beetje tegen zomerfruit hartje winter, maar met warme sabayon is dat toch wel het allerlekkerst, vooruit… Oh, en in plaats van Champagne kun je bijvoorbeeld ook de Bulles no 1 gebruiken, de voorloper van champagne uit Limoux, Dom Perignon was er dol op.
Prep Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
- 10 eidooiers
- 250 g suiker
- 375 ml Champagne* (halve fles)
- 600 g gemengde rode vruchten schoon
Ingrediënten
|
|
- Meng dooiers met suiker en verwarm al kloppend in een pan die hangt in een pan met bijna kokend water (au bain marie).
- Klop de dooiers lichtgeel en voeg al kloppend de Champagne toe.
- Klop zo lang door tot de sabayon dik, lobbig en lichtgeel is. Let goed op de randen onderin de pan, dat de sabayon niet te warm wordt, voordat je het weet heb je omelet.
- Verdeel de vruchten over de soepborden en bedek met de warme sabayon.
* In plaats van Champagne kun je bijvoorbeeld ook de Bulles no 1 gebruiken, de voorloper van champagne uit Limoux, Dom Perignon was er dol op.