Omdat augurken vandaag in Julius’ Voorraadkast centraal staan een repost van mijn Russische salade waar de augurk een behoorlijke rol inspeelt. Ga snel aan de slag voor oudejaarsavond, en maak ook mijn mosterdzaadsaus voor bij een lekker stuk rundvlees (wat ik haal bij slagerij Janmaat in de Hilversumsche Meent)
Zalig uiteinde…
Porties |
|
Ingrediënten
- 300 g aardappels in brunoise* gesneden
- 70 g knolselderij in brunoise
- 60 g wortel in brunoise
- 10 stuks kerstomaat in 4-en
- 8 zure augurkjes fijne brunoise
- 120 g mayonaise
- 3 eieren hardgekookt en gesneden
- 8 takjes peterselie plat gesneden
- zout en peper
- kerriepoeder
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Blancheer (kook) aardappel, knolselderij en wortel beetgaar in gezouten water beetgaar en laat op een platte schaal uitdampen (bij koud spoelen onder de kraan verlies je alle smaak)
- Meng aardappel, knolselderij, wortel, tomaat, augurk, eieren, peterselie en mayonaise en breng op smaak met zout, peper en licht met kerriepoeder.
- * brunoise zijn hele kleine blokkies!