Iedereen verwacht op kerstavond een groot stuk gebraad, hertenrug, kalkoen, Virginia baked ham op de tafel van de Jaspertjes, maar niets is minder waar. Als je onze kinderen de keuze geeft, en die krijgen ze zolang ze met ons mee gaan skiën, gaan we steengrillen.
We hebben er één, een steengrill, echt waar, huwelijkskadeau van de lokale traiteur alhier in de Alpen, dus alweer ruim 21 jaar oud, maar hij doet het prima. Slager Prevot snijdt een schaaltje vlees, en vader, ik moet toch iets doen, maakt een schaaltje russische salade.
Niet geheel origineel, want met eieren en curry, maar wel heel lekker!
- 300 gram aardappels, gaar en in brunoise
- 70 gram knolselderij, gaar en in brunoise
- 60 gram wortels, gaar en in brunoise
- 10 stuks kerstomaat, in 4-en
- 8 stuks zure augurkjes, fijne brunoise
- 120 gram mayonaise
- 3 stuks eieren, hardgekookt en gesneden
- 8 takjes peterselie plat, gesneden
- zout en peper
- curry poeder*
1. kook aardappel, knolselderij en wortel beetgaar en spoel koud.
2. Meng de gekookte groentes met tomaat, augurk, eieren, peterselie en mayonaise en breng op smaak met zout, peper en curry.
In Russische salade moet nog vlees nodig (kip,rung,gekookte worst),maar zonder tomaat(nooit tomaat gebruiken).Af en toe mag ook groene appel…