Receptje van Ruti Broudo, uit het mooie Neni-boek. Superlekker en heerlijk zomers.
Paar dingetjes; Vlees van de allerbeste kwaliteit! Ik vind jodenhaas of diamanthaas top en ossenhaas een beetje overdreven. Verder laat ik het vlees niet draaien bij de slager maar snijd ik het zelf (3).
Je kunt het verder zo gek maken als je wilt, kappertjes, bosui, kleingesneden augurk, Tabasco, worcestershiresaus, en mijn grote vriend Subiros doet er zelfs een scheutje armagnac bij. Hoeft voor mij niet overigens. Ik houd het simpel, op een bruschetta, met een simpele salade on the side.
Prep Tijd | 15 minuten |
Kook Tijd | 5 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 1 eidooier
- 1 teen knoflook geperst
- 50 ml sriracha
- 1 tl ansjovis
- zeezout
- 250 ml zonnebloemolie
- 8 radijsjes gesneden
- 1 venkelknol geschaafd
- 8 kropjes little gem
- olijfolie
- citroensap
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- olijfolie
- 10 takjes bladpeterselie alleen de blaadjes
- 400 g runderfilet
- citroensap
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng de eidooier met knoflook, sriracha, ansjovis en zeezout tot een gladde massa en voeg al roerend druppel voor druppel en later in een straaltje de olie toe tot je een gladde aioli hebt.
- Meng radijs met venkel en little gem en maak met citroensap en olijfolie tot een salade. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de runderfilet in plakken, snijd de plakken in repen en snijd de repen in kleine blokjes. Hak eventueel nog wat fijner.
- Meng de blokjes vlees met 4 lepels aioli en peterselie en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
- Gril het brood aan beide kanten krokant, beleg met tartaar en serveer met de salade.