Terwijl ik lekker in de schaduw zit op Vancouver Island (het is hier 24ºC) hoor ik op 538 dat het bij jullie maar niet wil zomeren. De Lidl blijft met de BBQ-spiesjes zitten (net goed) en de andere Supers verkopen meer pizza en chips dan lekker zomers eten. Er is behoefte aan troostvoedsel hoor ik, een van de DJ’s gaat vanavond zelfs aan de zuurkool, dus ik gooi er een gerechtje in wat in alle seizoen kan maar wel voldoende troost biest bij k..weer.
Ik prefereer saucijzen van het varken, maar zorg er bij rund voor dat de vet-vlees verdeling minimaal 80% is.Je zult zien dat het vlees wat vocht verliest, niet gek als je het vel doorsnijdt. Normaal vind ik dit jammer maar nu niet want het vocht, en vooral de smaken, gaan zich mengen met de rest van het gerecht.
Dit gerecht staat in mijn Eenpansbijbel (mijn 5de Bijbel), die in najaar ‘23 uitkomt.
Recept Afdrukken
Rundersaucijzen met 2 soorten selderij
Instructies
Fruit ui glazig in olie en voeg de stukjes saucijs toe. Zet het vuur iets hoger en schroei het vlees rondom dicht**.
Voeg selderijknol, bospeen en salie toe, bak 3 minuten door en voeg zoveel bouillon toe tot selderij en vlees onder staan.
Gaar 20 minuten op een lage pit en voeg bleekselderij toe.
Gaar nog 10 minuten door en controleer de garing van de knolselderij.
Je kunt het vocht nog iets laten indampen, afhankelijk van de hoeveelheid en de smaak, maar ik zou het dan eerst even passeren door een vergiet en de vaste ingrediënten afdekken met een dubbele laag aluminiumfolie. Na het indampen alles weer mengen en even doorwarmen.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met citroenrasp.