Coca Cola is vandaag jarig en wordt 146 (est. 1886) en dat vieren we met spareribs!

Recept Afdrukken
Rum & coke ribs
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 24 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng Coca Cola, rum, Tabasco, knoflook en hoisinsaus tot een marinade.
  2. Leg de spareribs een nacht in een braadslede in de marinade, en draai af en toe om
  3. Zorg dat de spareribs onderstaan in een pan, snijd de matten eventueel doormidden, en breng in de marinade tegen de kook aan. Zet het vuur uit en laat de ribs in de cola afkoelen.
  4. Stook de bbq naar de juiste temperatuur/hoogte (warm|200ºC|2) en plaats een platesetter en een opvangbak.
  5. Laat de ribs goed uitlekken en gril om en om krokant. Laat doorgaren tot een kerntemperatuur van 70ºC terwijl je de ribs af en toe bewast met de marinade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.