4de stop is Peter Lute in Ouderkerk. Peter stond al in Smart Cooking 2 met limoencrème met frambozen, maar ik eet hier altijd zo lekker dat hij gewoon weer mee moest doen. Dus dat doet hij, met liefde!
Ik was hier even niet geweest, dus dat houdt altijd in dat er weer ontzettend veel is veranderd. Niet alleen zijn zijn suites up and running (waanzinnige hotel appartementen, allemaal anders en ontworpen door Marcel Wanders), maar er staat ook weer een prachtig nieuw terras met hele comfortabele stoelen. Hij vertelde me dat zijn boot het helemaal doet, privé-diners voor 12 man, met een kok, 7 gerechtjes terwijl je de Amstel afvaart.
Peter’s creatie is rauwe yellowfin tonijn met marshmellow van Japanse gember en soja, en met citroenmayonaise en kleine olijfballetjes. Vingeraflikkend verlieten wij het pittoreske Ouderkerk (maar niet voor lang, morgen weer terug, naar Ron Blaauw), upstream richting Auguste in Maarssen. Voor Peter’s aanbieding moet je toch echt de agenda kopen (€ 9,95) want die is nog niet bekend.