Een paar jaar geleden at ik bij vrienden voor het eerst uit de Römertopf. Voor wie het ding niet kent, het is een terra cotta schaal met een deksel. Vroeger moest ie een nacht in het water, tegenwoordig spoel je hem even om en klaar is ie. Eten erin en in de oven. Ik heb het altijd een enorm stom en burgerlijk ding gevonden en weigerde hem in de winkels te voeren. Tot die ene avond, ik was direct hooked! De volgende dag ben ik er een gaan kopen en ondertussen verkopen we er een paar honderd per jaar. Ik ben zo enthousiast dat ik ondertussen contact heb met de fabrikant om een Römertopf kookboek te gaan maken voor ze.
Enfin, gisteren dus weer eens uit de Topf gegeten. Kilo riblappen in blokjes aanbraden met een paar gesneden uien. Zout, peper en paprikapoeder erover en in de schaal. Toppen met een kilo zuurkool, deksel erop en 2 uur op 200 graden in de oven. Last minute een bekertje crème frâiche erover en aanvallen.
Makkelijk, geen werk en ontzettend lekker.
Val me vooral lastig met je eigen Römertopf recepten, een beetjen inspiratie kan nooit kwaad!!
Julius, ik ben zeer onder de indruk van je presenteertalenten, heel verfrissend en goeie stem.
Op naar de Televizierring!!
Hoi,
Ik zoek me een ongeluk op Google, maar tot nog toe vind ik nergens een antwoord op de volgende de vraag:
Kan ik de maaltijd (hertengoulash met pruimen) een dag van tevoren maken in de römertopf en deze de volgende dag opwarmen in de oven? Of moet ik gewoon vroeg opstaan en het op dezelfde dag serveren?
Dag
Ik ben inmiddels ook in bezit van een römertopf en vroeg me af of dat kookboek er ooit is gekomen wamt dat lijkt me heel handig
Hoor het graag