Evergreen uit mijn traiteurs-tijd, rollade met dragon, superlekker!!
Onderstaande foto’s zijn van een vakantie-rollade uit de Savoie.
Recept Afdrukken
rollade gevuld met dragon
Instructies
Snijd met een lang dun mes de varkensfilet vanaf de zijkant helemaal in tot 'ie er aan de andere kant weer uitkomt en maak een sleuf van 5 cm breed.
Vul met je vingers het gat vanaf beide kanten met de gesneden dragon en zorg dat de verdeling evenredig is.
Bind de filet op met slagerstouw en bestrooi met zout en peper.
Bak de rollade rondom krokant aan in wat olijfolie en gaar in een voorverwarmde oven op 180ºC rustig door naar een kerntemperatuur van 66ºC.
Laat 10 minuten rusten en snijd daarna in 1 cm dikke plakken.
Zet ondertussen de braadslede op het vuur, roer de aanbaksels los en blus af met witte wijn en bouillon. Laat inkoken en voeg room toe.
Laat de roomsaus inkoken tot lekker (als de saus te dun is kun je die wat binden met allesbinder of maizena) en breng op smaak met zout en peper.