voor 6 personen 

1              snijd met een lang dun mes de varkensfilet vanaf de zijkant helemaal in en maak een gat van 5 cm breed.

2              vul het gat vanaf beide kanten met ¾ van de dragon en zorg dat de verdeling evenredig is.

3              bind* de filet op met slagerstouw en bestrooi met zout en peper.

4              schroei de varkensrollade op het fornuis aan alle kanten dicht in olie en braad 25 minuten in een op 180ºC voorverwarmde oven.

5              laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, of voor later gebruik afkoelen.

6              blus het braadvocht af met witte wijn en bouillon en laat het ¾ indampen.

7              voeg het restant van de dragon en room toe aan het ingedampte braadvocht en laat tot ½ indampen. Breng op smaak met zout en peper, gebruik direct of laat afkoelen.

à la minute

8              serveer de rollade direct met de warme saus of verwarm het vlees 20 minuten in een op 160ºC voorverwarmde oven.

9              verwijder het slagerstouw, snijd het vlees in plakken en serveer ze met de op het fornuis rustig opgewarmde saus.

* Bind de rollade op door een stuk slagerstouw onder de rollade door te trekken, over de bovenkant terug te halen en vast te knopen. Trek aan en vergeet niet een knoopje op de knoop te leggen, anders schiet het touw terug. Knip het touw af en begin opnieuw. Van slager Daan heb ik geleerd om vanuit de beide uiteinden naar het midden te werken, dan krijg je de mooiste rollade.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.