Voor diegene die dachten met de kerst lekker uit eten te gaan is het nog snel improviseren om er thuis wat van te maken, vandaar de hele week een aantal makkelijke recepten om met de feestdagen goed voor de dag te komen. Evergreens, dus misschien al eens eerder gepubliceerd, maar maak het nou maar, het zijn allemaal toppers!

Als ik wordt gevraagd voor een Masterclass sauzen voor Delicious naar aanleiding van mijn Sausbijbel zeg ik meteen ja, maar als ik het ga uitwerken zit ik toch een tijd over hoe en wat na te denken, voordat je het weet sta ik anderhalf uur in 4 verschillende pannetjes te roeren en dat is saai. Wat te doen?

Ik begin met rollade met dragon, die gaat de oven in en halverwege haal ik ‘m eruit. Even laten rusten, ergste vet uit de braadslede en dan lekker de aanbaksels losroeren en inkoken met witte wijn en bouillon, plens room erop en weer laten inkoken tot een mooie en vooral lekkere saus. Spectaculair lekker, en geen hogere wiskunde!

Recept Afdrukken
rollade gevuld met dragon
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Frans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd met een lang dun mes de varkensfilet vanaf de zijkant helemaal in tot 'ie er aan de andere kant weer uitkomt en maak een sleuf van 5 cm breed.
  2. Vul met je vingers het gat vanaf beide kanten met de gesneden dragon en zorg dat de verdeling evenredig is.
  3. Bind de filet op met slagerstouw en bestrooi met zout en peper.
  4. Bak de rollade rondom krokant aan in wat olijfolie en gaar in een voorverwarmde oven op 180ºC rustig door naar een kerntemperatuur van 66ºC.
  5. Laat 10 minuten rusten en snijd daarna in 1 cm dikke plakken.
  6. Zet ondertussen de braadslede op het vuur, roer de aanbaksels los en blus af met witte wijn en bouillon. Laat inkoken en voeg room toe.
  7. Laat de roomsaus inkoken tot lekker (als de saus te dun is kun je die wat binden met allesbinder of maizena) en breng op smaak met zout en peper.

Reacties

  1. Door elisabeth van der stam

    Dit recept gemaakt met opgerolde bavette. Heerlijk nu op herhaling voor 2kerst dag

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.