Receptje vandaag van de “beroemde” rigatoni van het Almadrava Park Hotel in Roses. Trouwe lezers weten dat ik me hier al een paar keer heb teruggetrokken om een boek te schrijven, deze keer was ik er ter ontspanning. De rigatoni is een vast onderdeel voor ons en wordt sinds jaar en dag aan tafel bereid (evenals de steak tartaar, indien gewenst met tonijn, en de crèpes Suzette!
Vandaag wordt de rigatoni gemaakt door maître Rafael!
Porties |
person
|
Ingrediënten
- 2 el knoflookolie
- 2 el kruidenolie
- 300 g rigatoni gekookt gewicht
- scheut orujo Pazo Señorans
- 200 g tomatensaus met bacon ui en peterselie
- 150 g room
- 75 g boter
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Verhit knoflookolie in een sauteuse en voeg kruidenolie toe.
- Bak even aan en voeg de gekookte koude rigatoni toe
- Maak de rigatoni al roerende goed warm, flambeer met orujo en laat het vuur vanzelf uitgaan.
- Voeg de helft van de tomatensaus met bacon en ui toe, laat even doorwarmen en voeg de rest van de saus toe.
- Voeg room toe, laat even inkoken en voeg boter en Parmezaanse kaas toe.
- Laat nog even doorwarmen
Heerlijke klassieke bereiding, ik ga het zeker eens nadoen.