Zoals gezegd is onze Okky is een weekje bij paps en mams op bezoek, ik had nog wat KLM-punten, en de laatste avond wil ze voor ons koken. We hebben samen een intense liefde voor het Almadraba Park Hotel in Rosas (Spanje), en dan vooral voor de rigatone die ze daar aan tafel voor je maken. We hebben een keer het recept gekregen en sindsdien staat het gerecht iedere 2 weken op de playlist, althans bij haar. Na een paar dagen pappa-keuken wil ze graag zelf een keer koken, wat ik met beide armen omarm.

Oefening baart kunst, ik kan niet anders zeggen, en dat wil ik ook niet, want dat ze het thuis iedere 2 weken maakt zorgt ervoor dat het hier hartstikke lekker is. Zou ik het anders doen? Ik denk het niet eens, behalve dat ik misschien de volgorde van de handelingen wat zou aanpassen, om het makkelijker te maken, maar ik geef je het recept zoals zij het maakt.

Overigens wordt in het Almadraba Park Hotel de boel niet met wijn maar met orujo (Spaanse grappa) afgeblust, in huize Okky wordt dit gedaan met Tanqueray Rangpur, maar vader had geen zin om daar even een hele fles Tanqie voor in huis te halen, vandaar de wijn.

Recept Afdrukken
Rigatone APH à la Okky
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken Italian
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de rigatone al dente in ruim water en spoelen koud.
  2. Bak de bacon licht krokant, laat de ui een paar minuten meefruiten, voeg knoflook toe, wacht tot ook die gaar is en haal van het vuur.
  3. À la minute; Maak de rigatone warm in wat olijfolie, blus af met witte wijn die je aan de kook brengt en voeg room toe. Laat indampen tot de saus een beetje dik is.
  4. Voeg de helft van het bacon-ui mengsel en de helft van de tomatensaus toe en breng aan de kook.
  5. Voeg de rest van bacon-ui en tomatensaus toe, brengweer aan de kook, voeg boter toe en laat smelten.
  6. Voeg geraspte kaas en 50 gram Parmezaanse kaas toe en roer tot alle kaas is gesmolten.
  7. Serveren met wat extra Parmezaan.

Reacties

  1. Door Edo

    Hoi Julius,
    Vast een heel lekker gerecht, maar de ingrediënten lijst en het recept ontbreken.
    Was gisteren ook het geval.
    Vriendelijke groet!

  2. Door Margit

    Hi Julius,
    Wat bedoel je met tomatensaus? Niet passata, maar iets van Tomato Frito van Heinz?
    Alvast dank voor je antwoord!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.