Ouwe kameraad Ricardo heeft dan nu eindelijk zijn eigen kookboek. 12 hoofdstukken over producten, eieren, zout, kookboeken, doorspekt met verhalen, anekdotes en natuurlijk recepten.
Ricardo heeft ruim anderhalf jaar bij me gewerkt toen ik het absurde idee had een restaurant met mijn vriend Mike uit te gaan baten. Juffrouw Jannie (1990) op het Max Euweplein was in alles leuk en goed, maar 10 jaar te vroeg. Veel beton en glas, split level aan het water met een bar beneden en fine dining boven, een inpandige traiteur en een geweldige wijnkaart. Ricardo werkte in die tijd bij Joop in Le Garage en had al ontslag genomen toen hij van onze plannen hoorde. Wij wilde van Juffrouw Jannie een exponent van onze 2 winkels maken, gewoon wat extra produceren en 2 jongens die het op het Max Euweplein warm maakten, maar voordat we het wisten hadden we een voormalige sterrenkok in dienst. Ik kan een boek schrijven over de 18 maanden van onze samenwerking, maar dat doe ik nu niet, want het gaat over zijn boek!
Koop het boek snel, voordat het is uitverkocht. Het staat vol met weetjes, recepten die kloppen en mooie verhalen. Ik had het boek mee op een korte zonvakantie, en binnen 2 dagen uit. Helder en doordacht geschreven, ik heb gehoord dat ze hem 2 weken hebben moeten opsluiten om het uiteindelijk naar de drukker te kunnen brengen, maar ja, de meeste koks werken het beste onder hoogspaning.
Gekregen voor mijn verjaardag, samen met het boek Smart Cooking compleet… Twee mooie boeken met veel inspiratie