Okay lieve vrienden, we gaan dit weekend serieus grillen, ribeye! Gaan we voor easy, wat helemaal prima is, of gaan we voor het ‘eggie’? In het laatste geval laten we de ribeye heel (ongesneden dus) en haal je die een uur vantevoren uit de koeling.

(foto is van een côte de boeuf, met been, ook superlekker, neem iets meer ivm het gewicht van het bot)

Steek een kernthermometer richting het midden en volg het verhaal gewoon vanaf stap 4. Houd er na het trancheren rekening mee dat de boter minder snel smelt op plakken met een kern van 50ºC dan op losse steaks die van buiten goed heet zijn.

Receptje uit mijn nieuwe boek BBQ, The Next Level

Recept Afdrukken
Ribeye met groene groentes en bieslook
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd hoofdgerecht
Keuken BBQ
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Klop de zachte boter op met een mixer of garde tot het echt wit wordt en meng met bieslook en zwarte peper. Rol op als een worstje in plasticfolie en laat opstijven in de koeling.
  2. Stook de bbq naar 250ºC en plaats de plate setter met een druipbakje.
  3. Blancheer de haricots verts in gezouten kokend water, voeg na 2 minuten peultjes en erwten toe en giet na 3 minuten af . Spoel koud onder de kraan en laat uitlekken.
  4. Smeer de ribeye’s in met olie, bestrooi met zout en grill om en om dicht. Laat doorgaren tot een kern van 40ºC en laat rusten onder een dubbele laag aluminiumfolie tot een kern van 50ºC
  5. Fruit de sjalot zacht in de helft van de boter en roer hier de groene groentes omheen tot ze warm zijn. Breng op smaak zout en peper.
  6. Meng de little gem door de groenten en serveer direct met de ribeyes.
  7. Serveer de rest van de boter naast het vlees of laat nog een plakje smelten op het vlees.
Notities

* Je hebt grote en kleine ribeyes, zoals je grote en kleine koeien hebt. Heb je nu grote ribeyes neem er dan 3 van 500 gram. Op die manier houd je nog wat dikte en is de kans dat ze te gaar worden een stuk kleiner.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.