Uiteindelijk is het Ferry die de doorslag geeft; “wat, Juul, ben je nog nooit in de Ijmond geweest…?” Dus rijden Arjen P. En ik gisteren rond lunchtijd langs het kanaal naar Ijmuiden en meren we rond 13.00 af boven op de berg op de kop van de haven van IJmuiden bij Restaurant IJmond. 

De tijd heeft hier stil gestaan, iets waar we eigenaar Ruud Nieborg overigens meteen mee complimenteren. Het enige wat hier voorlopig verandert is het management, wat dochter en schoonzoon rustig gaan overnemen, en misschien het plafond…

Ruime zaak, gedateerd (hoe fijn) en en prachtig uitzicht over de zee, licht uit zicht gehouden door een gigantisch cruiseschip.

De Gillardeau’s (oesters) glijden er in, en als ik vraag wie de paling levert hebben we binnen een minuut een klein bordje met een paar stukjes om te proeven. Ruud is een gastheer! We gaan voor superklassiek, garnalencocktail op een blaadje sla, saus apart, en Noordzeetong à la Meunière met remouladesaus. De tongen zijn perfect gebakken, uitstekende cuisson en supervers, de remoulade zelfgemaakt, zelfs de snijbonen zijn zoals het hoort.

Ik kan er uren over schrijven, maar hier maken ze eten zoals eten hoort te zijn, kakelverse klassieke bereidingen, we zijn er dol op!

Dagelijks geopend, keuken open van 11.00 tot 21.00

Meer foto’s staan op Facebook



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.