De familie van de vrouw komt van de Veluwe (Lunteren) en een oom en tante hebben daar nog steeds een prachtig vakantiehuisje op ’t landje’. We waren er op de koffie, aten er een stukje waanzinnige appeltaart (Valkse hompies van ‘et Schuurtje)’ en kochten er kaas bij de boerderij van Remeker (de Groote Voort), wat mij betreft een van de lekkerste kazen die we in Nederland maken.

De kaas wordt in-house gemaakt van de melk van Jersey koeien en kort of langer gerijpt richting de onweerstaanbare Remeker Pracht (Pril-Olde-Ryp-Pracht).

De koeien worden gras gevoerd met beperkte toevoeging van onbewerkte graan en rogge (alles biologisch) en zijn sinds 2004 antibiotica-vrij.

Voor het hele maakproces (heel interessant) en meer weetjes ga je even naar hun site. De winkel op de boerderij is geopend ma-wo-vr 13:30 tot 16:00, za 11:00-16:00 maar als je daar niet naar toe wilt kun je de kaas o.a. bij l’ Amuse in Amsterdam en IJmuiden halen of laten opsturen (gratis vanaf € 30)

de Groote Voort|Postweg 110|Lunteren


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.