Züricher Geschnetzeltes
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
internationaal
Porties
Prep Tijd
6
personen
45
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
45
minuten
Ingrediënten
900
g
kalfsmuis
dun gesneden
2
el
boter
1
witte ui
fijngesneden
1
teen
knoflook
fijngesneden
500
g
kleine champignons
dungesneden
150
ml
droge witte wijn
125
ml
kippenbouillon
400
ml
room
1
el
Maizena
10
takjes
platte peterselie
gesneden
zout en peper
Instructies
Bak de plakjes kalfsvlees om en om aan in de helft van de boter, ze moeten net aan gaar zijn
Haal het vlees uit de pan, laat het restant van de boter smelten, bak hier ui en knoflook kort in aan, en voeg champignons toe.
Bak 5 minuten door, blus af met witte wijn en laat 2 minuten inkoken.
Blus af met bouillon en laat weer 2 minuten inkoken
Maak een papje van room met maizena, giet door de saus, breng aan de kook en wacht tot het een dikke en vooral lekkere saus is.
Leg het vlees in de saus en laat eventueel nog even indampen of maak het juist iets dunner met wat room of bouillon (beslist niet met wijn).
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie.