Prep Tijd | 45 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 900 g kalfsmuis dun gesneden
- 2 el boter
- 1 witte ui fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 500 g kleine champignons dungesneden
- 150 ml droge witte wijn
- 125 ml kippenbouillon
- 400 ml room
- 1 el Maizena
- 10 takjes platte peterselie gesneden
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Bak de plakjes kalfsvlees om en om aan in de helft van de boter, ze moeten net aan gaar zijn
- Haal het vlees uit de pan, laat het restant van de boter smelten, bak hier ui en knoflook kort in aan, en voeg champignons toe.
- Bak 5 minuten door, blus af met witte wijn en laat 2 minuten inkoken.
- Blus af met bouillon en laat weer 2 minuten inkoken
- Maak een papje van room met maizena, giet door de saus, breng aan de kook en wacht tot het een dikke en vooral lekkere saus is.
- Leg het vlees in de saus en laat eventueel nog even indampen of maak het juist iets dunner met wat room of bouillon (beslist niet met wijn).
- Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met peterselie.