Zoetzure sjalot
Maaltijd
voorgerecht
Keuken
internationaal
Porties
Prep Tijd
4
personen
30
minuten
Kook Tijd
40
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
30
minuten
Kook Tijd
40
minuten
Ingrediënten
600
g
banaansjalot
schoon en de grote in de lengte doormidden
50
g
boter
4
takjes
oregano
1
Spaanse peper
ontzaad en in stukken
2
el
suiker
75
ml
rode wijnazijn
100
ml
water
75
g
feta
125
g
yoghurt
1/2
bos
bladpeterselie
gesneden
Instructies
Bak de doorgesneden sjalotten 5 minuten in de boter, draai ze om, voeg Spaanse peper en oregano toe en bak nog 5 minuten door.
Bestrooi de sjalotten met suiker en zout, blus af met azijn en water en roer goed door.
Zet de pan met de sjalotten in een op 175º C voorverwarmde oven en draai ze na 20 minuten om.
Haal de sjalotten na totaal 40 minuten uit de oven en roer ze voorzichtig door de ingekookte siroop.
Meng feta en yoghurt in de keukenmachine tot een gladde saus.
Bedek de borden met een spiegel fetacrème, leg hier de sjalotten op en maak af met wat peterselie.