Zoetzure Courgette
Maaltijd
garnituur
Keuken
Thais
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
20
minuten
Ingrediënten
20
g
rozijnen
20
ml
Chinese rijstazijn
40
ml
zonnebloemolie
500
g
courgette
in blokjes gesneden
3
cm
gember
geraspt (vers)
2/3
rode Spaanse peper
ontzaad en fijngesneden
1
teen
knoflook
geperst
10
g
rietsuiker
optioneel
1,5
el
kappertjes op azijn
gespoeld en uitgeknepen
10
blaadjes
verse munt
gesneden
2
el
gehakte pinda’s
geroosterd*
zout en peper
Instructies
Laat de rozijnen wellen in de even opgewarmde rijstazijn.
Verwarm de olie in een wok en bak hierin de blokjes courgette rondom aan.
Voeg na 2 minuten gember, Spaanse peper en knoflook toe.
Laat nog 3 minuten doorbakken en bestrooi met rietsuiker.
Laat rondom nog 1 minuut bakken en voeg kappertjes, rozijnen in rijstazijn, de helft van de munt en de helft van de pinda’s toe.
Laat nog even doorgaren totdat de courgette net gaar is en breng op smaak met zout en peper.
Serveer lauw of koud en garneer met de overgebleven munt en pinda’s.