Prep Tijd | 20 minuten |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 20 g rozijnen
- 20 ml Chinese rijstazijn
- 40 ml zonnebloemolie
- 500 g courgette in blokjes gesneden
- 3 cm gember geraspt (vers)
- 2/3 rode Spaanse peper ontzaad en fijngesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 10 g rietsuiker optioneel
- 1,5 el kappertjes op azijn gespoeld en uitgeknepen
- 10 blaadjes verse munt gesneden
- 2 el gehakte pinda’s geroosterd*
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Laat de rozijnen wellen in de even opgewarmde rijstazijn.
- Verwarm de olie in een wok en bak hierin de blokjes courgette rondom aan.
- Voeg na 2 minuten gember, Spaanse peper en knoflook toe.
- Laat nog 3 minuten doorbakken en bestrooi met rietsuiker.
- Laat rondom nog 1 minuut bakken en voeg kappertjes, rozijnen in rijstazijn, de helft van de munt en de helft van de pinda’s toe.
- Laat nog even doorgaren totdat de courgette net gaar is en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer lauw of koud en garneer met de overgebleven munt en pinda’s.