Prep Tijd | 30 minuten |
Kook Tijd | 180 minuten |
Passieve Tijd | 24 uur |
Porties |
personen
|
Ingrediënten
- 3 witte uien schoon en in 6-en
- 5 blaadjes laurier
- 4 kruidnagels
- 500 ml natuurazijn
- 500 ml water
- 1 tl gemalen witte peper
- 1 tl zout
- 1200 gr runderriblappen in blokjes van 3 cm
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el roomboter
- 80 gr ontbijtkoek in dobbelsteentjes
- 3 el appelstroop of Maastrichter fruitstroop
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Maak een marinade van ui, laurier, kruidnagel, azijn, water, peper en zout, voeg het vlees toe en laat 24 uur marineren in de koeling (of een uurtje na het Airtenderen).
- Laat het vlees uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
- Bak de helft van het vlees in 2 eetlepels zonnebloemolie in een braadpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees.
- Meng de marinade met al het vlees, en breng tegen de kook aan.
- Bak ondertussen de uitgelekte uien aan in de boter en wacht tot ze wat bruin worden. Voeg toe aan het zoervleis en laat alles 1,5 uur rustig garen met de deksel voor 4/5 deel op de pan.
- Controleer de smaak, laat eventueel nog iets inkoken en roer stukjes ontbijtkoek door het vlees voor de binding. Breng op smaak met stroop en zout en peper.