Prep Tijd | 15 minuten |
Porties |
|
Ingrediënten
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl kardamompoeder
- 1 tl suiker
- 1 appelciderazijn
- 50 ml olijfolie
- 1 bos koriander
- 1 bos platte peterselie
- 1 groene Spaanse peper ontzaad en fijngesneden
- 1/2 groene paprika in blokjes
- 2 tenen knoflook geperst
- zout en peper
Ingrediënten
|
|
Instructies
- Meng komijn, korianderpoeder, kardemom en suiker met azijn en olie in de keukenmachine tot een dressing.
- Voeg koriander, peterselie, Spaanse peper, paprika en knoflook toe en maal tot een saus.
- Als de saus erg dik is kun je haar met olie nog iets verdunnen,
- Breng op smaak met zout en peper en controleer na een uur de smaak..
Notities
Zhug is een chilisaus afkomstig uit de Jemenitische keuken. Het condiment is in de afgelopen jaren erg populair geworden in Noord-Amerika en Europa. In de Golfstaten is zhug bekend onder de naam daqqus.