Zalm van de plank met sinaasappelgremolata
Maaltijd
hoofdgerecht
Keuken
BBQ
Porties
Prep Tijd
6
personen
20
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
6
personen
20
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
800
g
zalmfilet
zonder vel
1
el
zout
1
el
suiker
1
el
peper
2
sinaasappel
alleen rasp
1
cederhouten plankje* op maat van de zalm
gremolata van sinaasappel
Instructies
Bestrooi de zalm aan beide kanten met zout, suiker, peper en sinaasappelrasp en laat een uur intrekken.
Steek de bbg aan en verwarm tot 120ºC.
Gaar de zalm op een cederhouten plank op het rooster tot een kerntemperatuur van 40ºC (dit lijkt laag, maar geloof me, dat is echt het lekkerst)
Serveer de zalm op de plank met gremolata van sinaasappel on the side.
Notities
* Een cederhoutenplankje koop je bij de bbq-winkel.